Onze Werkwijze: Simpel en Duidelijk Stappenplan voor Animaties en Explainers
Bij Michiel Moormann Illustratie Animatie creëren we animaties en explainers volgens een eenvoudig en duidelijk stappenplan. Onze werkwijze omvat zes zorgvuldig geplande stappen, waarbij na elke fase ruimte is voor feedback. 
Zo produceren we een animatie die het verhaal goed en duidelijk vertelt, blijft boeien en waar we allemaal trots op kunnen zijn!

Gif animations: Neala Yakub
1
Script & Concept
Een goede animatie begint met een sterk script, oftewel het verhaal. U kunt dit script zelf schrijven of samen met ons ontwikkelen. In beide gevallen kijken we graag met u mee om ervoor te zorgen dat het script perfect aansluit bij de animatie. Samen zorgen we voor een solide basis die de boodschap helder en boeiend overbrengt.
2
Storyboard
In deze fase ontwikkelen we een geschetst storyboard, een overzichtelijk eerste visueel ontwerp. Elk beeld wordt vergezeld van de bijbehorende voice-over tekst en een beschrijving van wat er precies in beeld gebeurt. Dankzij de geschetste aanpak kunnen we snel verschillende opties visualiseren en aanpassingen doorvoeren.
3
Visueel ontwerp
We vertalen de schetsen uit het storyboard naar mooi vormgegeven illustraties. Deze illustraties worden vervolgens geïntegreerd in het geïllustreerde storyboard. Op deze manier kun je duidelijk zien wat er wanneer gebeurt in de animatie en hoe het er precies uit komt te zien.
4
 Professionele voiceover
Voordat we beginnen met animeren, nemen we de voiceover op. We selecteren zorgvuldig een stemacteur of stemactrice die jouw verhaal overtuigend kan vertellen, zodat je doelgroep zich ermee kan identificeren en betrokken raakt. Het is belangrijk dat de toon van de voiceover past bij de stijl van de animatie en naadloos aansluit bij de identiteit van jouw merk.
5
Animeren
Alles staat klaar om er een prachtige animatie van te maken. De characters komen tot leven en de scènes vloeien naadloos in elkaar over. Met de hand creëren we een vloeiende animatie die het hele verhaal tot leven brengt en de aandacht van de kijker vasthoudt. Onze zorgvuldige aanpak zorgt ervoor dat elk detail klopt, waardoor de animatie energie geeft en boeiend blijft.
6
Sound design en opleveren!

Wanneer alles geanimeerd is en het verhaal mooi loopt, voegen we geluidseffecten toe. Geluidseffecten brengen de animatie echt tot leven en kunnen bepaalde elementen extra laten opvallen of aandacht laten trekken. Als we niet op muziek animeren, plaatsen we in deze fase ook een soundtrack achter de animatie. De animatie is nu klaar om het grote publiek te betoveren!​​​​​​​
UITGELICHTE ANIMATIES
Video's waar we trots op zijn
Back to Top